Історія шоколаду

Багато людей вважають, що шоколад вперше приготували в Європі. Однак насправді історія шоколаду бере свій початок в Південній Америці і спочатку цей продукт сильно відрізнявся від сучасного шоколаду.

Дикі шоколадні дерева (або какао-дерева) охоче ростуть у вологому дощовому лісі Амазонки. Грона квітів, що ростуть на цих деревах, перетворюються на насіння. У насінні можна знайти приблизно від 20 до 60 какао-бобів. Какао-боби — це інгредієнт, необхідний для створення солодких, заспокійливих та смачних шоколадних ласощів.

Відома нам історія шоколаду бере свій початок з культури майя та ацтеків, які використовували боби з цього дерева для створення особливого напою з дуже приємним запахом. Дивно, але ацтеки вважали, що цей напій токсичний для жінок та дітей.

У 1500-х роках іспанський дослідник Кортес зустрів ацтеків. Кортес зацікавився плантаціями, де ацтеки насадили шоколадні дерева. Повернувшись до Європи, він взяв із собою какао-боби. Так він познайомив жителів Іспанії з шоколадним напоєм ацтеків.

Протягом наступних 100 років королі, королеви та представники вищого класу із задоволенням пили шоколад. Вони насолоджувались ним ще більше, коли навчилися додавати в напій цукор! Незабаром шоколад поширився по всій Європі. Нове обладнання дозволило виробникам шоколаду вдосконалювати свою продукцію та виробляти його дуже швидко. Приготування какао-бобів у поєднанні зі згущеним молоком надавало шоколаду гладку консистенцію.

Сьогодні сучасні шоколадні цукерки з витонченими смаками наповнюють полиці дорогих шоколадних магазинів. Різні види шоколаду, доступні сьогодні, сильно відрізняються один від одного і цьому раді справжні любителі шоколаду. Вони скажуть вам, що високоякісний шоколад залишає приємний присмак ще надовго після того, як ви його з’їсте.

А який шоколад ваш улюблений?

Також читайте

Microsoft планує «омолодити вигляд Windows»

Іншими словами, Microsoft хоче сказати, що «Windows повертається». Не те, щоб найпопулярніша комп’ютерна операційна система кудись зникала, просто Microsoft планує «масштабно омолодити вигляд Windows». Про це свідчить список вакансій, опублікований нещодавно корпорацією «дрібном’якеньких», серед яких роль інженера програмного забезпечення в команді Windows Core User Experiences. Ось що сказано в повідомленні: «У цій команді ви будете […]

Фрайбург: сучасне казкове місто в Німеччині, оточене лісом

2020 року це візуально ідеальне середньовічне місто святкує своє 900-річчя, але його інноваційний дизайн робить його одним із найбільш стійких та придатних для життя міст у світі. Запрошуємо у затишну подорож до Фрайбурга, невеликого казкового міста в Німеччині, розташованого у відомому Чорному Лісі. «900 років як молодий» — таке гасло, вивішене збоку трамвая, коли він […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *