5 прекрасних фільмів про дружбу

Ми з тобою любимо хороші фільми про дружбу, погодься. Цей довільний ТОП таких кінострічок розповість про прекрасно відзняті повнометражні картини, що розповідають про справжню дружбу — віддану, міцну та безстрашну.

Дозволь поцікавититись, дорогий читачу, що таке дружба? Без сумніву, у кожного відповідь буде унікальною, та все ж спільні обриси, мабуть, знайдуть своє місце у репліці більшості осіб. Б’юся об заклад, що майже кожен із вас, описуючи справжню дружбу, згадає такі риси як любов, відданість, прив’язаність, доброта, смиренність, саможертовність та турботливість. На мою думку, справжня дружба — це міцна прив’язаність між двома або більше особами, які переслідують одну життєву мету, мають спільні інтереси та готові прийти на допомогу в момент лиха. Звісно, це дуже стислий опис дружби, але стаття зараз не про таку серйозну тему, а про фільми про дружбу.

Хатіко: Вірний друг (Hachiko: A Dog’s Story)

Ну не могли ми забути про фільм, який змусив ревіти навіть міцних горішків у чоловічому обліку. Творці картини на чолі з режисером Лассе Хольстрьом, яка до слова є американською адаптацією японського фільму, зробили усе, аби індустрія розробників паперових рушничків добряче заробила на момент виходу фільму.

У центрі сюжету — професор університету Паркер Вілсон, якого прекрасно втілив американський актор Річард Гір та його вірний собака на ім’я Хатіко. Волею час та випадку професор знаходить собакевича ще цуценятком на вокзалі та, дізнавшись, що він загубився, бере його на певний час (але це не точно) до себе додому. Не знайшовши господаря персонаж Річарда Гіра вирішує залишити його собі на постійній осонові. Не обійшлось звісно без умовлянь прекрасної дружини (Джоан Аллен), які змусили професора бути винахідливим. Ще б пак. Чи часто ви зустрінете сімейну пару середнього віку, в якій чоловік готовий організовувати романтичні вечори з метою не лише приємно провести час в компанії супутниці свого життя, але й щоб задобритись та переконати усиновити пухнастого песика?

Усе, що стається далі, вразить навіть найтвердіше серце глядача. Не будемо спойлерити, бо гляди і серед вас є такі унікуми, які ще не бачили картини. Скажу лише, що усім нам без винятку цей породи Акіта-Іну дав чудовий урок для наслідування. Його недовге життя — унікальний приклад справжньої відданої та тривкою дружби, яка не йде на компроміси за будь-яких обставин. Тож якщо у тебе, любий читальнику, є хоч грам совісті, просто подивися цей фільм та порадь його своїм друзям.

А, я ледь не забув. Якщо ви таки ще не бачили цього витвору мистецтва, будь ласка, поставтесь до нього з повагою та подбайте про відповідну атмосферу: приглушене світло, теплий чай, товариство найдорожчих та повну увагу. В такому разі історія, гра акторів, музика та ще сотні складових цього шедевру точно надовго поселяться у вашій пам’яті.

Марлі та я (Marley & Me)

Цей фільм перегукується з першим, оскільки він також на собачу (пробачте за двозначність) тему. Тільки тут є принаймні одна відмінність: фільм здебільшого веселий. Також він здебільшого про життя кожного з нас. Життя без супергероїв, яке все ж прекрасне.

Марлі — це лабрадор, життєрадісний та безвідповідальний, як і більшість лабрадорів, знайомих мені. Цей милий персонаж на чотирьох лапках встигне нашкодити там, де не очікують, здивувати там, де все буденно і побавитись там, де не можна. Але за це ми його та його господарі (Оуен Вілсон та Дженіфер Еністон (актриса з серіалу «Друзі»? у топі фільмів про дружбу? Співпадіння!)) і полюбили. Адже за обгорткою безвідповідального пса прихована внутрішня краса (про неї ще поговоримо) доброти та відданості (собаки, вони такі).

І фільм цей, тривалістю в життя головного героя, майже точно припаде до душі усім поціновувачам сімейних драм, які не стидно показати дітям. «Дивіться, смійтесь та плачте!». Ось така коротка формула «Марлі та я».

Білий полон (Eight Below)

Ця підбірка могла би повністю складатися з фільмів про братів наших менших, але обіцяю, що це остання подібна картина тут.

До речі, коли писав цей абзац подумав, що людство останнім частенько програє тваринкам, коли мова йде про дружбу. Хіба не так? Вибачте, відволікся.

«Білий полон» — на мою думку, одна з найкращих робіт чудового актора Пола Уокера, якого всі знають як гонщика з популярної франшизи «Форсаж». Тут він зіграв полярного дослідника, який вирішує відправитись у ризиковану експедицію на санях, які везе група досвідчених собак породи хаскі. У розпалі подій головний герой потрапляє у сніговий шторм, а його команда, яка перебуває на станцій, ніяк не може зв’язатись зі своїм товаришем. Його єдиною надією на порятунок залишається зграйка розумних та витривалих собак-бігунів, готових до останнього подиху тягнути санки в суворих умовах.

Далі про сюжет не скажу, бо тут не уникнути спойлерів. Заінтригую лише тим, що насправді людська віданність до собак теж існує і вона не менша за протилежну. Персонаж Пола Уокера довів це раз і назавжди.

Отож запасайтесь хусточками, беріть свою половинку або своїх найкращих друзів та зі сміливістю подаруйте «Білому полону» дві години свого життя.

Прихована краса (Collateral Beauty)

«Прихована краса» — це той нечастий випадок, коли фільм з чудовим сюжетом, прекрасним Віллом Смітом та дорогим бюджетом на зарплати іншим акторам, дійсно варто беззатережно радити усім друзям. Ну, от чесно, ти ніколи не задумувався, чому справді сюжетно цікаві фільми зі справді чудовою грою маестро Вілла Сміта так часто сходять на пси*, провалюються в прокаті та отримують жахливі відгуки кінокритиків? Можливо, ми колись і розберемось в окремій статті, але поки що це — загадка.

* «сходити на пси» — зазнавати невдачі, розчаровувати.

Вілл Сміт тут втілив згорьованого смертю доньки батька на ім’я, який страждає на важку форму депресії. Не дивно, адже не існує навіть слова, яке в описало батьків, які втрачають свою дитину. Через важку втрату він залишається самотнім, а куди поділась його дружина глядач не дізнається аж до самого апогею картини. Головними супровідними персонажами головного героя є риси, яких представили у вигляді людей, що загадковим чином з’яляються у житті Говарда Інлета (Вілл Сміт). За кожним із персонажі стоїть блискуча гра акторів світового рівня. Разом їм доводиться переконувати персонажа Вілла Сміта у тому, що життя не скінчилося і треба жити далі. Хоча б заради людини, яка носила його доньку під серцем.

Цей фільм вчить усіх нас важливого уроку: будь-яке життєве випробування, навіть таке важке, як втрата близької особи, можна пережити, якщо поруч є хоча б одна людина, яка щиро тебе любить. Отож, будь ласка, дорогі друзі, зробіть правильні висновки після цього фільму. Цінуйте своїх найближчих та будьте справжньою підтримкою для них. Адже ніхто з нас не знає, наскільки важливою може виявитись їхня підтримка у найтемніші години історії кожного з нас.

Велетень (The Mighty)

Якщо майже усі попередні фільми про дружбу прославляли її вияв звичайній для нас формі, то цей класичний фільм дещо випадає з цього шаблону. Все тому, що він про дружбу, яку рідко побачиш за вікном.

В центрі подій невиліковно хворий хлопчик, який, проте, може похвалитись винахідливістю до життя. Фізично він завжди програвав одноліткам, які кохалися в булінґу слабших за себе. Все змінюється, коли маленький школяр заводить дружбу з бугаєм-однолітком, якому навпаки трохи бракує розумового розвитку. Як наслідок виходить така собі співпраця: один захищає іншого фізичного, другий — відповідальний за розумовий центр прийняття рішень.

На шляху добродїів булінґ, неприємності та інші складові важкого життя дитини з інвалідністю та бугая з недостатньо високим інтелектуальним розвитком. Але хай там що, справжня дружба в усе вірить і все витримає. Адже справжня дружба — це не союз двох досконалих особистостей, а союз людей, які готові виручати один одного і кожен з них знає напевне: якщо і сам втрачу в халепу — я не буду сам.


Чи бачили ви якісь котрусь з цих картин? А може порадите ще якісь фільми про дружбу? Поділіться у коментарях.

Також читайте

Огляд American Truck Simulator — Nebraska

З моменту останнього розширення мапи для American Truck Simulator, Kansas, минуло пів року. Хорошою традицією розробників з SCS Software став випуск щонайменше двох великих доповнень щороку, тож нова American Truck Simulator — Nebraska вийшла саме вчасно. Для багатьох, кому жива відпустка в США недоступна, а також усім, хто закоханий в атмосферу повільних подорожей за кермом […]

Огляд American Truck Simulator: Montana

Продовжуючи свою подорож із заходу на схід, American Truck Simulator тепер офіційно розширився до північно-західного штату Монтана. Розробники із SCS Software подбали про збереження чарівності та характерного шарму Монтани у цьому зменшеному віртуальному відтворенню — American Truck Simulator: Montana, огляд якого ви можете прочитати прямо зараз. Монтана, відома як «штат скарбів» і «край великого неба», […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *