31 цікавий факт про котів

1. Перший рік життя кота прирівнюється до 15-ти людських років. Другий рік відповідає 25 людським, а кожен наступний рік рівноцінний 7 людським.

2. Коти можуть обертати свої вуха на 180°.

3. Слух кота приблизно у 5 разів гостріший за людський.

4. Домашні котики 70% дня сплять, а власному миттю приділяють 15% часу.

5. Кіт не бачить прямо під носом.

6. Більшість котів не мають вій.

7. Коти мають по п’ять пальців на передніх лапках і всього лиш по чотири на задніх.

8. Звук «мяу» коти зазвичай використовують лише по відношенню людей. З іншими котами вони комунікують іншими звуками.

9. Один кіт, якого звали Стабс, 20 років був мером Талкітна, маленького міста на Алясці. Одного разу на можновладця був вчинений замах місцевим собакою. Злочинця, проте, не вдалося затримати.

Мер міста Талкітн після перевірки чергової стопки документів

10. Найдовший відомий історії кіт — Стюві. Його довжина — 120 сантиметрів.

11. Найбагатшим котом у світі, зареєстрованим у книзі рекордів Гіннеса, є кіт на ім’я Блеккі. Коли його власник-мільйонер помер, виявилось, що він заповів увесь його спадок — 7 мільйонів фунтів стерлінгів — своєму улюбленцю Блеккі.

12. Походка котів нагадує стиль ходьби жирафів і верблюдів. Придивіться і побачите схожість.

13. Котячі двері винайшов Ісак Ньютон. Коли вчений працював в університеті Кембриджу, його постійно відволікав його кіт, який дряпав двері. Тому він подзвонив майстру по дереву, щоб той зробив дві дірки в дверях: одну для киці-матусі, другу — для її кошенят. Ці двері досі стоять в цьому університеті.

14. Перший і єдиний кіт-космонавт відправився в космос 18 жовтня 1963 року.

15. У стародавньому Єгипті після смерті свого кота усі члени сім’ї збривали свої брови, виражаючи таким чином горювання за улюбленцем.

16. Генетичний код домашніх котів на 95.6% відповідає генетичному коді тигрів.

17. Домашній кіт може розвинути швидкість до 48 кілометрів на годину. Найшвидша відома історії людина — Усейн Болт, для порівняння, розігнався до 40 км/год.

18. Найстаріший відомий історії кіт прожив 38 років і три дні. Його звали Крем Пуф і народився він 3 серпня 1967 року та прожив до 6 серпня 2005 року. Його власник, Джейк Перрі, був також господарем другого рекордсмена по віку, дідуся Крема — Рекса Алена, який прожив роки.

19. Найгучніший каркас (тональний мерехтливий звук, муркотіння) належить домашньому коту на ім’я Мерлін. Його муркотіння досягало 67,8 децибел, приблизно такою є гучність душу. Для порівняння, більшість котів видають каркас гучністю 25 дБ.

20. На відміну від людей, коти не відчувають смак солодкого. Напевно, саме це і пояснює їхню байдужість до солодощів.

21. Муркотіння котів корисне не лише для нашої нервової системи, — коти також використовують його, щоб лікувати самих себе та прискорювати ріст м’язів та кісток. Коли коти муркочуть, вони почуваються щасливими.

22. Кора головного мозку у котів вміщає вдвічі більше нейронів, ніж у собак, а саме 300 000. У мозку собак їх в середньому 160 000.

23. Звичайний кіт може стрибнути на відстань 2,5 метри, а це у шість разів більше за довжину їхнього тіла.

24. Нюх кота в 14 разів гостріший за наш.

25. Піт у котів виділяється лише через лапки. Більше ніде.

26. Свою щелепу коти можуть рухати лише вгору і внизу, в той як ми можемо ще й вбоки.

27. Ніс кота такий ж унікальний, як відбиток пальців людини.

28. У котів 3 повіки.

29. Серцебиття котів удвічі швидше за людське, від 110 до 140 ударів за хвилину. Тому не хвилюйтесь, коли наступного разу перевірятимете їхнє серденьку після бігу.

30. Науковці довели, що люди, в яких є кіт, мають краще здоров’я.

31. На відміну від людей, коти зазвичай шульги. Дослідження показали, що ліва лапка у них домінантна. Тепер будете знати, як правильно вітатись зі своїх улюбленцем.


Сподобалась стаття? Поділіться посиланням зі своїми друзями!

Також читайте

14 порад, які допоможуть читати більше і якісніше

Ми всі знаємо, що читання книг — дуже корисне заняття, яке з правильним підходом приносить багато задоволення. Та річ у тім, що багато людей живе на таких швидкостях, що в них не вистачає часу на читання. І ми вважаємо, що це дуже сумно. Тому зібрали поради, які допоможуть читати більше і якісніше. Порада #1. Читайте […]

Чому дзвінки в Zoom виснажують нас?

Важко уявити наше життя на пандемії без можливості спілкуватися з близькими або проводити ділові бесіди по відеозв’язку. Кількість користувачів Zoom, яка протягом карантину стала найпопулярнішою у цій сфері, виросла за цей час на 2000% або у 20 разів. Але чому дзвінки в Zoom виснажують нас і чим можна зарадити? Ця стаття базується на дослідженні BBC. […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *