Огляд Euro Truck Simulator 2: West Balkans

Огляд Euro Truck Simulator 2: West Balkans, доповнення яке прийшло на заміну Heart of Russia (його випуск безтерміново перенесли через воєнно-політичні обставини), розповість вам про прекрасний досвід подорожей за кермом вантажівки вісьмома країнами, що разом утворюють західні Балкани. Останнє велике розширення карти для Euro Truck Simulator 2, яке було присвячено географічному регіону Іберії (Іспанія та Португалія) вийшло два з половиною роки тому, і в нашій рецензії ми визнали, що воно — одне з найкращих. SCS Software з кожним доповненням примудряється показати новий рівень якості, реалізовуючи на ігровому полотні все більш деталізовані та правдоподібні віртуальні версії територій Європи та США. West Balkans — не стала винятком.

Розширення Euro Truck Simulator 2: West Balkans містить велику кількість нового контенту: починаючи з 8 окремих країн (більше, ніж будь-яке інше доповнення до гри), таких як Албанія, Боснія і Герцеговина, Хорватія, Косово, Чорногорія, Північна Македонія, Сербія і Словенія, і закінчуючи 14 великими містами й 30 меншими населеними пунктами. Крім того, у грі з’явилися 20 пунктів пропуску через кордон та декілька панорамних гірських серпантинів, що роблять подорожі більш захопливими та приємними для ока.

SCS Software's blog: West Balkans Release

Кожна країна — унікальна, з автентичними дорожніми знаками, поліцією, вказівниками, магазинними вивісками та архітектурними пам’ятками. Зважаючи на велику площу доповнення, стає зрозуміло, що роботи тут було точно не менше, а скоріш за все, навіть більше, ніж у масштабній American Truck Simulator: Texas. Звісно, більше ресурсів і часу команда розробників виділяє саме на своє американське дітище (що стає очевидним з огляду та частоту виходу розширень мапи), але приємно, що й про рідніший нам Euro Truck Simulator 2 ігророби зовсім не забувають.

Контрольно-пропускні пункти у West Balkans, варто відзначити, цілком відрізняється від тих, що були представлені у попередніх доповненнях через нову процедуру перетину з перевірками документів, контролем вантажу, гігантським рентгеном та різноманіттям перешкод на шляху гравця. Це робить процес доставляння вантажу трошки ускладненим і повільнішим, але в той самий час це додає грі реалізму. Зрештою, симулятори далекобійників такими й повинні бути: медитативними та неспішними.

Країни, представлені в Euro Truck Simulator 2: West Balkans, пролягають через переважно гірські місцевості, які своїми мальовничими серпантинами досить нагадують українські Карпати. Через це, а також через часті зупинки з перевірками на кордоні, навіть відносно недалекі поїздки з вантажем займають більше часу, ніж зазвичай.

West Balkans DLC пропонує також кілька нових точок на мапі для фотополювання (суть його в тому, щоб зробити скріншот певної архітектурної або географічної пам‘ятки у внутрішньогрівому фоторежимі). В середньому їх по дві на кожну з 8 представлених країн і вони, як і раніше, заохочують поставити гру на паузу та прочитати про визначну пам’ятку статтю у Вікіпедії. Таким чином подорожі через віртуальні локації, відтворені з реального життя, справді оживають для гравця.

Як і завжди, розробники скрупульозно відтворюють нові території у грі, з увагою до деталей певної місцевості. Це ми спостерігаємо вже протягом багатьох розширень карт, що вийшли. І з кожним разом, кожним роком та розширенням, розробники перевершують самих себе, роблячи світ гри ще кращим, ще атмосфернішим і ще автентичнішим. За це їй хочеться простити і далеко не передову графіку, і відсутність цікавих анімації в ігровому світі, і відсутність зміни пір року, і скупо пропрацьовану симуляцію життя водія-далекобійника (все ж як би хотілось мати змогу зупинитись на заправці і вийти розім‘яти ноги та купити чогось смачненького). Можливо, це все (або хоча б частину цього) ми отримаємо вже у третій номерній грі серії Euro Truck Simulator. А поки що ми все зрозуміємо.

Допоки в нас є можливість в кінці важкого дня сісти за віртуальне кермо своєї улюбленої вантажівки та відправитись у спокійну, але наповнену змістом подорож багатими на особливості відтвореними місцевостями Європи та Америки, Euro Truck Simulator 2 та American Truck Simulator залишається однією з найпопулярніших симуляцій. З нетерпінням чекаємо нових пригод у світі доріг та вантажівок, де вже за обрієм видніються сонячні Греція та штат Канзас.

Euro Truck Simulator 2: West Balkans

370 грн.
8.5

Оцінка

8.5/10

Переваги

  • Ігрова мапа деталізована та автентична
  • Визначні пам‘ятки та фотополювання за ними заохочують вас більше про них дізнатись

Недоліки

  • Графічна складова давно відстає від трендів

Також читайте

Огляд Euro Truck Simulator 2 — Iberia

Iberia — сьоме розширення карти Euro Truck Simulator 2, і це, мабуть, найкраще доповнення для цієї гри з моменту її запуску 18 жовтня 2012 року (конкурувати з Iberia за титул найкращого доповнення для ETS 2 може хіба попереднє розширення карти Road to the Black Sea, в яку я, на жаль, ще не мав змоги зіграти). […]

Правила сну Леброна Джеймса

1. Головне правило — не менше 8 годин сну на добу В подкасті «Шоу Тіма Фелліса» баскетболіст зазначив, що повноцінний сон — головний відновлюваний фактор, який визначає ефективність дня. Його не замінять ні пакети з льодом, ні масаж, ні будь-які інші хитрості. Якщо можете спати дев’ять годину на добу — чудово. Леброн, наприклад, іноді спить […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *