Огляд American Truck Simulator: Texas

Огляд American Truck Simulator: Texas хочеться розпочати з того, що це доповнення у певному сенсі відчувається як момент, до якого розробники SCS Software йшли майже сім років. Симулятор американського далекобійника суттєво збільшився у масштабах з часу його скромного релізу у 2016 році, і розширення мапи до Техасу виглядає як втілення зусиль розробників. Це доречно, оскільки American Truck Simulator: Texas — це, мабуть, найбільше доповнення, яке коли-небудь вийде для цієї гри. Зрештою, що може бути більшим за Техас?

Мапа American Truck Simulator: Texas

Більше і масштабніше

Звісно, на останнє питання можна відповісти — Аляска. І це правда, Аляска значно більший штат. Але студія розробників наразі не заявляла про плани іти так далеко на північ. Крім того, це був би, мабуть, найбільш нудний з усіх віртуальних штатів з погляду розробки та подорожей, враховуючи безкраї землі тундри та льоду. Техас зліплений з геть іншого тіста.

Техас у реальному житті настільки великий, що охоплює два окремі часові пояси та має майже всі топографічні та географічні особливості решти країни. Гори, озера, річки, струмки, величезні поля, величезні тропічні узбережжя, кам’яниста пустеля — усе це можна знайти в штаті, площею 695 тисяч квадратних кілометрів, що перевищує площу України.

Наявність такого великого розмаїття в межах лише одного штату буде особливо цікаве для всіх гравців, які раніше досліджували всі інші розширення мапи США, випущені досі.

Особливо у випадку Монтани, Айдахо та Колорадо. Якими б чудовими я не вважав ці штати, я не міг позбутися відчуття «однаковості», через відсутність значного прогресу або відчуття зміни під час релізу нового доповнення. Вони чудові, але досить схожі між собою. Тож заїхати у віртуальне відтворення Техасу в American Truck Simulation і просто споглядати величезний простір, який він займає на ігровій мапі, було водночас і лячно, і захопливо.

Посуньтесь

У доповненні American Truck Simulator: Texas є 29 населених пунктів, які відображаються на мапі й це не враховуючи всі менші міста та об’єкти, розташовані між усіма основними центрами. Обсяг випущеного розширення мапи значно перевищує усе, що виходило досі. Але це не той випадок, коли ігророби хваляться масштабами ігрової мапи для статистики, а ігровий світ насправді порожній. Доповненню Техас вдалось зберегти баланс: тут є що побачити та відчути, і рідко буває нудно.

Узбережжя Мексиканської затоки в Техасі є (на цю мить) єдиною іншою прибережною територією у грі, за винятком тихоокеанського узбережжя Каліфорнії та Вашингтона. Тут навіть є SpaceX (ігрова назва «Starbay»), повністю змодельована поруч з поселенням Бока-Чіка.

Це лише одна з багатьох суперструктур, розсіяних на карті Техасу. Безумовно, їх значно більше, включаючи такі особливі місця, як Техаський університет в Ель-Пасо, Космічний центр Джонсона в Х’юстоні та інші важливі місця.

Така увага до деталей не є чимось новим для SCS Software, але команда розробників з кожним новим розширенням прогресувала. Кожен новий штат був дещо детальнішим та автентичнішим. Без сумніву, Техас виглядає як абсолют цих намагань.

Далі на схід

Зміною пейзажу за вікном тягача новий штат тішить частіше порівняно з іншими штатами. Сухий піщаний ґрунт і скелі змінюються на зелені тропічні чагарники та лісисті території. Милуватись оку точно буде чим.

Ідея про те, що незабаром карта American Truck Simulator проходитиме від узбережжя до узбережжя США, стає набагато ближчою. Дійсно, ця думка постійно приходила мені в голову, чим більше я досліджував Техас.

Це захоплива думка, і враховуючи, що кожен штат на схід від Техасу значно менший за своїх західних братів і сестер, ця майбутня реальність може статись набагато швидше, ніж здається

Зрештою, SCS знадобилося майже сім років, щоб охопити всю цю територію аж до Техасу; фактично центр США. Можливо, студія цілком може завершити решту центральних і східних штатів саме тоді, коли American Truck Simulator виповнюється 10 років або принаймні в наступні 7 років? Час покаже, але, зосереджуючись на нинішньому досягненні, SCS має чим пишатися.

Паливо для подорожі

Важко недооцінити, наскільки величезний Техас в American Truck Simulator. Проїхавши від Амарілло до Браунсвіля, потім до Лонгв’ю, а потім рухаючись на південний захід до Сан-Антоніо, легко накопичуєш майже 3000 миль приблизно за 10 годин реального часу.

Це, безсумнівно, найбільше доповнення і в цьому є сенс; у реальному життя потрібно щонайменше 12 годин безперервної їзди, щоб проїхати від західної точки штату до східної. Дарма що це складне завдання, віртуальна подорож штатом переконує, що це того варте.

Тут так багато визначних пам’яток і речей, які варто побачити і відчути. American Truck Simulator: Texas містить дивовижно щільну мережу доріг з одними з найбільших (якщо не найбільших) систем шосе в симуляторі. І завдяки різноманітності вантажів, які можна перевозити лише в межах одного штату, це, мабуть, найважливіше розширення карти, створене розробниками із SCS для American Truck Simulator.

Трейлер American Truck Simulator – Texas

Хоча немає сумніву, що команда продовжуватиме прогресувати у створенні надзвичайно автентичних доповнень протягом наступних кількох років із рештою штатів, American Truck Simulator: Texas назавжди запам’ятається як щось «велике».

American Truck Simulator: Texas

299₴
9

Оцінка

9.0/10

Переваги

  • Масштаби мапи
  • Різномаїття пейзажів
  • Баланс між розміром та наповненістю

Недоліки

  • Рушій гри вже давно виглядає застаріло

Також читайте

Epic Games безкоштовно роздає містобудівний симулятор Cities: Skylines, а Ubisoft дарує гонку Trials Rising

В Epic Games Store триває безкоштовна роздача Cities: Skylines, хваленого містобудівного симулятора. Звичайна ціна гри 429 грн, але до 18:00 18 грудня її можна забрати безкоштовна. Після цього запуститься нова безкоштовна роздача. Щоб отримати гру, перейдіть за посиланням. Cities: Skylines пропонує по-новому поглянути на класичний жанр містобудівного симулятора. Гра чудово відтворює ситуації, які виникають перед […]

Огляд American Truck Simulator — Nebraska

З моменту останнього розширення мапи для American Truck Simulator, Kansas, минуло пів року. Хорошою традицією розробників з SCS Software став випуск щонайменше двох великих доповнень щороку, тож нова American Truck Simulator — Nebraska вийшла саме вчасно. Для багатьох, кому жива відпустка в США недоступна, а також усім, хто закоханий в атмосферу повільних подорожей за кермом […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *