Огляд American Truck Simulator: Montana

Продовжуючи свою подорож із заходу на схід, American Truck Simulator тепер офіційно розширився до північно-західного штату Монтана. Розробники із SCS Software подбали про збереження чарівності та характерного шарму Монтани у цьому зменшеному віртуальному відтворенню — American Truck Simulator: Montana, огляд якого ви можете прочитати прямо зараз.

Монтана, відома як «штат скарбів» і «край великого неба», є домом для трохи більше ніж 1 мільйона людей, великих сільськогосподарських угідь і підприємств важкої промисловості. Проте, правду кажучи, сільська природа штату мало не змусила мене розчаруватись у своєї подібності. Вже після кількагодинних подорожей цими дорогами, почуваюсь набагато задоволенішим, ніж очікувалося на початку.

Моя пригода в Монтані почалася з того, що я сів за кермо Freightliner Cascadia і поїхав до північного краю Айдахо, який є одним із двох штатів, що межують з Монтаною. Звідти я попрямував до водоспаду Томпсон, а потім поїхав на південь до Міссули через заблоковану дорогу. Я відразу помітив, наскільки Монтана, як і її південний сусід Вайомінг, насправді малонаселена. Співвідношення дерев до людини, напевно, має бути неймовірним, адже територія реальної Монтани займає 380 тисяч квадратних кілометрів, що більше ніж половина розміру України.

Недоторкана земля

Окрім небагатьох будівель, які є в більшості містечок, житлової архітектури тут зовсім небагато. Якби не гектари й гектари сільськогосподарських угідь і величезні промислові комплекси, Монтана, ймовірно, відчувалася б ще порожнішою. Це відчуття залишилося зі мною ще протягом довгого часу моєї подорожі, але я повернуся до цього моменту трохи пізніше.

Виїхавши з Міссули, моїм наступним пунктом було продовження руху на північний схід до міста Каліспелл, яке є одним з найбільших у цілому штаті. Саме тут я вперше відчув «чарівність сільської місцевості», яку можуть запропонувати кілька міст Монтани. Каліспелл не такий простий, як два попередні поселення; незважаючи на скромні розміри, він має гарну, модернізовану архітектуру та гарний ландшафт. Пройшло ще досить багато часу віртуальних подорожей, перш ніж я зустрів місто Монтани, яке б мене так вразило.

Таким чином, наступний хороший шматок подорожі був в основному без пригод. Я взяв роботу, яка привела мене на південний схід до Грейт-Фоллз, який виправдовує свою назву («Великі водоспади») з відсвіжними краєвидами багатьох річок деяких штатів, і тут, звичайно, є кілька гарних водоспадів.

Після цього я поїхав на північ до Сіднея, проїжджаючи попутно через Гавр і Ґлазґо. Біллінґс був наступним містом, і я скористався нагодою, щоб проїхати через Ґлендайв і Майлз-Сіті в процесі. У цей момент я вже почав складати свою думку про Монтану. І, мабуть, уперше з розширенням карти American Truck Simulator я не відчував особливого ентузіазму щодо цього доповнення.

Світська Монтана?

Я знав, що в цьому не винні дизайнери мапи доповнення Монтани; вони як і раніше виконали чудову роботу, втілюючи у грі знакові місця цього штату. Але ця цифрова версія Монтани справді демонструє головну особливість штату: звичайну сільську місцевість. Це не так багато, про що можна писати, просто багато трави, дерев і ґрунтових доріг. Чесно кажучи, така одноманітність починала набридати, але я продовжував.

Врешті-решт я натрапив на наступне поселення — Льюїстаун. Льюїстаун став ще одним містом, яке дійсно подарувало позитивні враження, його дизайн цікавий на різноманітний. Каліспелл гарний, але дещо в Льюїстауні робить його схожим на одне з тих надто затишних місць, які можна побачити лише в гарному фільмі.

Я знову пробрався на захід, щоб потрапити в Б’ютт через столицю Монтани Хелену. Приблизно ось тоді я почав думати, що державі насправді не дуже вигідно з точки зору варіації пейзажів. Інші штати в sim мають здоровий вибір різних регіонів. Наприклад, у Каліфорнії є шосе Тихоокеанського узбережжя, яке проходить уздовж її західної ділянки, а потім червоні кам’янисті пустелі на півдні. На північ вас чекають пишні зелені ліси, коли ви прямуєте до Вашингтона, а потім на сході штату є кілька складних, але чудових гірських доріг.

Звичайно, SCS може імітувати лише те, що може запропонувати реальний стан життя. У мене склалося враження, що Монтана має лише невеликі осередки краси, тоді як більшість із них здебільшого відкрита та химерна. Наче я ще не вивчив свій урок у Льюїстауні, я знову помилився.

Звичайно, SCS може імітувати лише те, що пропонує реальна мапа штату. Але якщо у випадку інших штатів, таких як Каліфорнія та Колорадо, місцевість дарує різноманітні пейзажі за вікном, то в Монтані є лише невеликі осередки краси, тоді як більшість території із них здебільшого відкрита та одноманітна. Це, звісно, не робить штат некрасивим, але спектр емоцій тут обмежений

Сюрприз, що відкривається повільно

Доповнення American Truck Simulator: Montana приготувало кілька подарунків для любителів природи — національні парки.

Монтана — один із небагатьох штатів США, який може похвалитися наявністю кількох національних парків. На півдні Єллоустоун штат поділяє з Вайомінгом і Айдахо. У місті Коді на карті штату Вайомінг, яке додали в одному з останніх оновлень, дизайнери також реалізували нову частину Єллоустоуну, яка починається у штаті Вайомінг і закінчується в південно-західній частині карти Монтани.

У цій новій частині парку представлено більш інтуїтивну частину парку з деревами, які перебувають у стані гниття. Це не зовсім привабливий пейзаж, якого я очікував, але дуже зворушливо, що дизайнери вирішили включити його. Набагато яскравішою ноткою є те, що деякі з культових гейзерів Єллоустоуну тепер можна побачити з ближчої точки зору, а не з того дальнього місця, яке пропонувалось під час релізу American Truck Simulator – Wyoming.

Врешті-решт цей новий шлях через Єллоустоун завершився для мене в дуже мальовничому маленькому містечку Вест-Єллоустоун у Монтані. Його назви немає на карті, але він точно змодельований з деякими впізнаваними особливостями. Багата лісиста місцевість і приголомшлива дерев’яна архітектура, показані тут в American Truck Simulator, найпевніше не залишать нікого байдужим.

Природні скарби

Розташований на північ від Каліспелл, Національний парк Глейшер вміщає у собі моноліт, який є Льодовиком, що справді приголомшує. Оточений горами та лісами з усіх боків, цей віртуальний маршрут через Льодовик веде вас вгору та вбік по звивистих гірських дорогах, які сповзають просто на величезні гектари високих дерев унизу.

Тут є водоспади та річки, на які варто споглядати, і всі вони красиво переливаються каскадом під вечірнім сонцем. Такий вид та й з хорошою мелодією на радіо подарували незабутні відчуття. У моменти, як цей і справді оцінюєш роботу творців гри, які спромоглись вже багато років тішити нас віртуальними візитами у штати західних Сполучених штатів Америки. Після таких віртуальних поїздок виникає одне бажання — побачити ці місцини наживо.

Екологічно райський штат

Хоча доповнення Montana для American Truck Simulator не заворожує з самого початку та подекуди дарує змішані почуття, після кількох годин подорожей віртуальними дорогами цього північного штату насправді усвідомлюєш, як багато чарівності пропонує ця велика частина США.

Як завжди, SCS Software виконала велику роботу, щоб передати сутність штату та зберегти його характер. Хоча різноманітність — це не сильна сторона штату, Монтану, безумовно, варто відвідати за одні її приголомшливі краєвиди.

Попри те, що графічна складова гри вже давно застаріла, дизайнери American Truck Simulator: Montana спромоглись подарувати неймовірні емоції від споглядання краси за вікном вантажівки.

American Truck Simulator: Montana

8

ОЦІНКА

8.0/10

Переваги

  • Достовірне відтворення штату
  • Велика територія, доступна для дослідження
  • Приховані дороги
  • Чудовий дизайн локацій

Недоліки

  • Графічна складова гри давно застаріла

Також читайте

Огляд American Truck Simulator — Wyoming

Wyoming – восьме розширення карти American Truck Simulator, яка, як і Euro Truck Simulator 2, пропонує гравцеві відчути себе водієм вантажівки, що здійснює комерційні перевезення. Якщо в Euro Truck Simulator 2 подорожі здійснюються Європою, то в American Truck Simulator вони перемістились на безкрайні простори Сполучених штатів Америки. Огляд American Truck Simulator — Wyoming присвячений саме […]

Огляд American Truck Simulator: Texas

Огляд American Truck Simulator: Texas хочеться розпочати з того, що це доповнення у певному сенсі відчувається як момент, до якого розробники SCS Software йшли майже сім років. Симулятор американського далекобійника суттєво збільшився у масштабах з часу його скромного релізу у 2016 році, і розширення мапи до Техасу виглядає як втілення зусиль розробників. Це доречно, оскільки […]

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *